Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBU) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY) Program Geliştirme Ofisi dört seviyeden oluşan İngilizce eğitiminin ana hedeflerini ve alt amaçlarını GSE ve CEFR’a atıfta bulunarak belirler ve bu amaçları gerçekleştirmek için gerekli düzenlemeleri yapar. Bu düzenlemeler (1) her seviye için öğretmenlerin haftalık amaçları ve açıklamaları takip edebilecekleri haftalık programların hazırlanmasını, (2) bir akademik yıl içerisinde İngilizce eğitimini destekleyecek eğitim materyallerinin seçimini ve gerekirse üretimini içerir.

Program Geliştirme Ofisi yukarıda bahsedilen hedefleri gerçekleştirmek için;

• düzenli ihtiyaç analizleri yapar,
  • haftalık programlarda gerekli düzenlemeleri yapar,
  • eğitim materyallerini seçer ve hazırlar,
  • programı destekleyici ek materyaller üretir; bu materyallerin öğrencilere ulaşmasını sağlar,
  • dijital platformda öğrencilerin yaptığı çalışmaları takip ederek onların gelişimini izler,
  • farklı seviyelerde ders veren öğretim görevlileri ile haftalık toplantılar düzenler ve diğer birimlerle de benzer toplantılarla bilgi alışverişinde bulunur. Özellikle Sınav Geliştirme Ofisi ile program ve sınavların uyumu açısından ortak çalışma içerisinde bulunur. Bu toplantılarda Program Geliştirme Ofisi daha önceden belirlenen amaç ve etkinliklerin hedeflerine ne kadar ulaştığı ile ilgili dönütler alır. Bu toplantılar aracılığı ile birim bir seviyeden diğerine bilişsel anlamda rahat geçişler yapıldığından emin olur.
  • Aynı şekilde her bir periyot sonunda farklı seviyelerde ders veren öğretim görevlilerinden ve o seviyede programa devam etmiş öğrencilerden programla ile dönüt alıp, gerekli iyileştirme ve düzenlemeleri yapar.

Bunlara ek olarak, Program Geliştirme Ofisi öğrencilerin İngilizceyi hem akademik hayatta hem de günlük yaşamda kullanmaları için gerekli olan kaynakları sağlar. Okuma ve dinleme gibi algılama becerilerin ve yazma ve konuşma gibi üretken dil becerileri dışında, öğrencilerin kelime ve dilbilgisi gibi dil içerikleri ile ilgili pratik yapabilecekleri aktiviteler hazırlar.

Program_geliştirme