Hızla küreselleşen dünyamızda, teknolojinin etkisi ile iletişimin hızı ve etkisi olağanüstü bir biçimde artmıştır. Bilgiye ulaşmak daha önce hiçbir çağ ve dönemde olmadığı kadar kolaylaşmış, artık sadece birkaç tuşla her tür bilgiye ulaşmak mümkün hâle gelmiştir.  Bu bilimsel devinimi ve birikimi takip etmenin ve ilim dünyasına katkıda bulunmanın en önemli yolu, ileri düzeyde dil bilmekten geçmektedir. İngilizce, Arapça, Rusça ve Japonca Hazırlık Programlarının bulunduğu Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde birçok dilde servis dersleri veren akademisyenlerin yanı sıra, alanında uzman, yerli ve yabancı uyruklu Öğretim Görevlileri bulunmaktadır. Güçlü akademik kadromuz ile öğrencilerimizin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini sürekli geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Misyon
Yüksekokulumuzun misyonu öğrencilerimize yabancı dil becerileri kazandırmak ve onların akademik ve profesyonel hayatlarında öğrendikleri yabancı dilleri etkili bir şekilde kullanabilme imkânı sunmaktır. Öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirerek onların sadece ulusal alanda değil, uluslararası alanda da yazılı ve sözlü platformlarda üretken ve katılımcı olmalarına katkı sağlamaktır.

Vizyon
Yüksekokulumuzun vizyonu öğrencilerimizin yabancı dil bilgi ve beceri düzeylerini artırmak ve geliştirmek için onlara etkili ve nitelikli öğrenim programları sunmak ve bunu uluslararası ölçeklerde değerlendirme noktasına getirebilmektir.