Hızla küreselleşen dünyamızda, teknolojinin etkisi ile iletişimin hızı ve etkisi olağanüstü bir biçimde artmıştır. Bilgiye ulaşmak daha önce hiç bir çağ ve dönemde olmadığı kadar kolaylaşmış, artık sadece birkaç tuşla her tür bilgiye ulaşmak mümkün hale gelmiştir.  Bu bilimsel devinimi ve birikimi takip etmenin ve ilim dünyasına katkıda bulunmanın en önemli yolu, ileri düzeyde dil bilmekten geçmektedir.

20. ve 21. yüzyılın lingua francası (iletişim ve ticaret dili) olarak tanımlayabileceğimiz İngilizce olmaksızın ne bilimsel yayınları takip etmek ne de bilim dünyasına uluslararası düzeyde katkıda bulunmak mümkündür. Üstelik, iş dünyasında da tek bir yabancı dil yetmez hale gelmiş; ikinci yabancı dil bilgisi, rekabette adaylara önemli bir üstünlük sağlamaya başlamıştır.

Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde 10 farklı dilde ders veren akademisyenin yanı sıra, Türkiye’nin en iyi okullarından mezun yaklaşık 30 yerli eğitmen ve Amerikalı, İngiliz ve diğer ülkelerden gelen 10 kadar yabancı İngilizce öğretmeni bulunmaktadır. Güçlü akademik kadromuz ile öğrencilerimizin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini sürekli geliştirmek hedeflenmektedir.