ASBÜ YDYO Arapça Hazırlık Programı, üniversitemizin temel fakültelerinden biri olan İslami İlimler Fakültesi’nde öğrenim görme hakkı kazanmış öğrenciler için hazırlanmış bir yıllık zorunlu dil öğretim programıdır.

ASBÜ YDYO Arapça Hazırlık Programı, öğrencileri, genel olarak üniversitenin özel olarak da fakültenin amaçları doğrultusunda dil yeterliliği bakımından yüksek öğretime hazır hale getirmeyi hedefler. ASBÜ’nün sosyal bilimler odaklı ve İslami İlimler Fakültesi’nin dini ilimler merkezli anlama, açıklama ve inşa etme çabası, Arap Dili’ni, dikey tarihi zenginliği ve yatay artagelen yaygınlığı ile bu çabanın en önemli dayanaklarından biri olarak kabul etmeyi gerekli kılar.

Program, fakülte öğretimi boyunca devam edecek olan Arapça öğretim ve öğreniminin temel aşamasıdır. Bir yıl içerisinde yaklaşık 850-900 saatlik bir öğretim programı ile öğrencileri Arap Dili’nin bütün yönleri ile buluşturmaya; anlama/ konuşma dinleme ve yazma temel dil becerilerini esas alarak dili bir bütün olarak ulaşılabilir hale getirmeye çalışır. Haftalık programının 4-6 saatlik dilimi, dilin teorik bütünlüğü; 22-24 saatlik dilimi ise bu teorik yapının pratik yansımaları üzerinedir. Program, öğretim yılı başında seviye tespit ve yeterlilik sınavı ile başlar, seviyelere uygun sınıflarda kur kur ilerleyen bir yapıda aktif/etkileşimli öğretim yöntemleriyle öğretim programını sunar, öğrencileri aldıklarına kattıkları ile değerlendirerek uzun bir yolculuğun eşiğine getirir. Öğrencileri, tedrici yöntemi sayesinde adım adım emekle özümseme deneyimiyle yüksek öğretimin yoğun mesaisine hazırlar. Öğrencilerimiz, aktif ders saatleri dışında da kendini geliştirebileceği Bağımsız Öğrenme Merkezi'nde farklı ihtiyaçlara göre düzenlenmiş aktivite/materyal/destek gruplarından faydalanabilir.

Arapça Hazırlık Programı, sağlam bir zemin teşkil etme, yapının bütününde devamlı olarak etkin olma misyonunun farkında olarak üretici ve özgün/rleştirici bir öğrenim tecrübesinin hayatın bütününe yayılmış bir emek/ çaba sevgisi ile mümkün olduğunun bilincindedir ve bu kuşatıcı insanî eyleme küçük bir katkıda bulunabilmeyi ümit etmektedir.

Arapça Hazırlık Okulu Koordinatörümüz : Öğr. Gör. Murat Yılmaz

Arapça Hazırlık Okulu Akademik Personelimiz:

Öğr. Gör. Murat YILMAZ

Öğr. Gör. Maged Ahmed

Öğr. Gör. Akeel Shawakh MOHAMAD

Öğr. Gör. Abdulrahman Mohsen HASSAN

Öğr. Gör. Bilal AYDIN

Öğr. Gör. Yasin GÜNAYDIN

Öğr. Gör. Merve KURTİPEK

Öğr. Gör. Zahraa Mawaldi

Öğrencilerimizin okulumuz ve Arapça öğrenmeye dair değerlendirmeleri için:

Tıklayın