Ana içeriğe atla

* 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Arapça Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizden Müslüm Parlak bizi anlatıyor:

Ankara Sosyal Bilimler ÜniversitesiYabancı Diller Yüksek Okulu Arapça Hazırlık Eğitimi...

Üniversite ve Arapça hazırlık eğitimi verilen merkeze Ankara’nın her yerinden ulaşım mümkündür.

Eğitim binası sadece yabancı dillere özeldir. Bu bakımdan, yabancı dil eğitiminin gerektirdiği araç-gereç ve kaynaklar eğitim binasında bulunmaktadır.

Sınıflar eğitim için ideal sayıdadır; 18-20 kişiliktir. Dersler günlük 5 saat olmak üzere haftalık 25 saattir. Derslerden sonra günün geri kalanı öğrencinin çalışması için uygundur.

Öğrencilerin için kişisel gelişim dersleri bulunmaktadır. Arapça ile ilgili şiir, şarkı, hikaye, oyun, hadis vb. etkinliklerle eğitime katkı sağlanmaktadır. Bu derslere katılım kur sınavı puanına eklenmektedir.

Eğitici kadrosu tecrübeli ve özverilidir, Arapçayı öğretme çabaları dikkate değerdir. Arapçanın klasik ve modern kullanımlarının yanında, halk arasında kullanılan dil ve gramer kurallarına uygun (fusha) dil de anlatılmaktadır. Arap kökenli hocalar sayesinde Arapça dil öğreniminin yanında Arap kültürünü de öğrenebilme imkanı bulunmaktadır.

Eğitim anlayışı moderndir. Konuşma, dinleme ve yazma ön plandadır.  Bu şekilde gramer daha kolay ve anlaşılır olmaktadır. Gramerin sıkıcılığı olmadan serbest bir şekilde acemice konuşmaya başlamak eğlenceli olmaktadır.

Yeni bir dil öğrenmek ciddi emek isteyen ancak bir o kadar da eğlenceli bir süreçtir. Eğitime devam etmek ve Arapçayla iç içe olmak gerekmektedir. Arapça hazırlık eğitimine başlayan bir öğrenci günde en az 4 saat Arapça ile meşgul olmalıdır. Dile aşinalık kazanıldıktan, Arapça ile arkadaş olduktan sonra eğitim ve öğrenme süreci daha zevkli hale gelecektir.

 

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Arapça Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizden Osman Akyıldız Arapça öğrenme sürecini anlatıyor anlatıyor:

 

Arapçayı öğrenmek isteğe ve gayrete bağlıdır. Bir dili belli bir sürede öğrendim demek yanlış olur. Çünkü diller zamana göre kullanımı değiştiği ve farklılaştığı için ve bu durum hâlâ da devam ettiği için alanında en iyi mütercim ve öğretmenler bile bu dilleri sürekli olarak takip ederler. Türkçede Arapça ile  çok fazla müşterek kelime olması hasebiyle kelime ve fiilleri öğrenmem çok zor olmuyor. Fiil defteri, sarf -nahiv defteri, kelime defteri olmak üzere üç ayrı defter tutmanın çok faydası oluyor. Bunları her gün tekrar etmek akılda kalıcılık yönünden çok iyi oldu.  Arapçayı öğrenmek isteyen arkadaşlarıma önerilerim şunlardır: Arapçada fiillerin tüm çekimlerini öğrenmek için السراج المنير adlı uygulamayı kullanmak, kelime ve fiilleri daha iyi öğrenmek için teneffüste hocalarla konuşmak, otobüste veya arabada yolculuk yaparken bu fiil ve kelimeleri tekrar ederek bilgileri pekiştirmek, Arapça film ve dizileri izleyerek telaffuz şekillerini işitmek, sözlük olarak "tevakku" isimli sözlüğü kullanmak. Ama bu sözlük cümlede geçen kelimelerin anlamını öğrenmek için faydalı ama metin yazmak veya cümle kurmak için anlamını görmek istediğimiz kelime ve fiiller bazen yanlış olabiliyor. Genel olarak herkesin bildiği gibi bir dili öğrenmek için çok çalışmaya ve tekrar ederek çalışmaya ihtiyaç vardır.

 

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Arapça Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizden Zeynep Özcan bizi anlatıyor:

Zeynep%20%C3%96zcan.rar

 

* 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Arapça Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizden Zeynep Akkuş bizi anlatıyor:

Zeynep%20Akku%C5%9F_0.rar


 

 

 

 

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.