Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki Arapça Hazırlık Bölümü öğrencilerinin katılımıyla 22 Aralık 2022 Perşembe günü Üniversitemiz Sümerbank Öğrenci Etkinlik Salonu’nda Dünya Arapça Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, ASBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Demiröz, İslami İlimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça Hazırlık Bölümü akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Demiröz, “Günümüzde Arap devletleri başta olmak üzere Orta Doğu, Kuzey Afrika ile Mağrip ve azınlıkların bulunduğu ülkelerde konuşulan Arapça, 22 ülkede resmiyete sahiptir ve Birleşmiş Milletlerde kabul edilen 6 resmî dilden biridir. Tüm lehçeleri ile birlikte 420 milyonu aşkın Arapça konuşan insan olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca 24 Arap olmayan Müslüman ülkede 1 milyara yakın bir nüfus tarafından kullanılan bir dildir” dedi.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun ise konuşmasında Arapçanın Kur’an-ı Kerim ve İslami ilimlerin dili olması hasebi ile ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca hazırlık programında klasik ve modern Arapçanın birlikte öğretilmesinin önemini vurgulayan Coşkun, Dünya Arapça Günü etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça Hazırlık Bölümü’nde görev yapan akademisyenlere ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Program, etkinlikte düzenlenen yarışmalarda başarı gösterenlere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.