Ana içeriğe atla

ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça Koordinatörlüğü tarafından Arapça öğretim elemanlarına yönelik 24 Haziran 2023 Cumartesi günü Mesleki Gelişim Atölyesi düzenlendi. Açılış konuşmasının ardından farklı üniversitelerden yabancılara Arapça öğretimi alanında deneyimli öğretim elemanları tarafından atölye katılımcılarına etkileşimli olarak Arapça öğretimi ve yeni teknolojiler hakkında bilgi edinmeleri amacıyla bir gün süresince farklı temalar çerçevesinde sunumlar gerçekleştirildi.

Program kapsamında; ilk oturum saat 10:00'da Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Dr. Sara Fakhouri'nin, "مهارة المحادثة: منطلقات نظرية وتطبيقات عملية / Konuşma Becerisi Üzerine: Teori ve Pratik Uygulamalar" başlıklı sunumu ile başlarken ikinci oturum ISESCO Teşkilatı Eğitim Uzmanı Dr. Ahmad Nawaf Al Ruhban'ın "قضايا عامة في تدريس المفردات / Kelime Öğretiminde Karşılaşılan Genel Sorunlar ve Çözümleri" başlıklı sunumu ile tamamlandı. Öğleden sonraki üçüncü oturum Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'nden Dr. Abdulcevat Al-Hardan'ın "قضايا عامة في تدريس النصوص / Metin Çözümleme Eğitiminde Karşılaşılan Problemler ve Çözümleri" başlıklı sunumu ile devam etti. Dördüncü ve son oturum ise Tokyo Keio Üniversitesi'nden Dr. Rawya Jamous'un "تدريس الثقافة في تعليم العربية للناطقين بغيرها / Yabancılara Arapça Öğretiminde Kültürün Önemi ve Aktarım Teknikleri" başlıklı sunumu ile tamamlandı. Her sunumun ardından öğretim elemanlarımız tarafından karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. Sunumlar sonrasında katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ardından program sona erdi.