Ana içeriğe atla

* Arapça Hazırlık Okulu, öğrencilerimize 2 periyot olarak şekillendirilmiş 1 yıllık bir Arapça öğretim programı sunmaktadır.

1. modül 1-16. haftalar
2. modül 17-24. haftalar

- İki periyot boyunca öğrencilerimiz seviyelerine göre, ilk başlangıç / ileri başlangıç / ilk orta / ileri orta / ilk ileri ve üst ileri başlıklı merhalelerde öğrenim görmektedir.

* Her periyot 16 hafta sürmektedir. Periyot içi değerlendirmeleri sonucunda periyot sonu sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler başarılı oldukları takdirde bir üst seviyeye çıkmaktadır.

* Öğrencilerimizin başarı değerlendirmesi çok yönlü yapılmaktadır. ( Periyot içi ödevler, quizler, periyot içi ara sınavlar ve periyot sonu sınavları)

* Arapça yeterlik sınavına girip 70 ve üstü puan alan öğrencilerimiz fakülte kaydı yapmaya hak kazanmaktadır.  Arapça yeterlik sınavı, öğretim yılı başında, ara dönem ve sonunda olmak üzere bir yılda üç kere yapılmaktadır.

Program ve müfredat örneklerimiz

A1 ( 1lk başlangıç)  A2 ( İleri başlangıç)  B1 (İlk orta) ve B2 ( ileri orta) seviyelerine ait belirleyici ölçütler