ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık programının amacı, üniversitemize kabul edilen öğrencinin lisans ve lisansüstü derslerini takip edebilmesi için İngilizcenin temel kurallarını öğretmeyi, kelime haznelerini geliştirmeyi, okuduğunu ve duyduğunu anlayabilmeyi ve yorumlamayı, günlük ve akademik bir ortamda kendisini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilmeyi sağlamaktır. Bu dört beceriyi kapsayan bir dil eğitimi sunmasının yanı sıra aynı zamanda problem çözme, eleştirel düşünme gibi 21. yüzyıl becerileri konusunda eğiterek ve bu becerileri kullandırarak dili öğretmeyi amaçlamaktadır.

İngilizce Hazırlık Programı, üniversitemize kabul edilen ancak İngilizce bilgi ve beceri düzeyi bölümlerdeki dersleri akademik düzeyde takip edebilecek yeterlikte olmayan öğrenciler hedef alınarak düzenlenmiştir. Programımız öğrencilerin seviyesine uygun olarak her biri 8 ila 16 hafta süren toplam 2 veya 4 kurdan oluşur. Sınıf içi aktif ders saatleri öğrencilerin seviyesine uygun olarak onların ihtiyacına göre belirlenir ve farklılık gösterebilir. Bu kurlar sırasıyla Başlangıç, Başlangıç-üstü, Orta ve Orta-üstü olarak düzenlenmiştir. Öğrencilerin İngilizce düzeyleri Akademik Yıl başlangıcında yapılan Seviye Tespit Sınavı (STS) sonuçlarına göre belirlenir. Öğrenciler STS sınav sonuçlarına göre farklı düzeylerde eğitim alırlar.

Akademik Yıl boyunca öğrenci Orta-üstü kuru başarıyla bitirdiği zaman muafiyet sınavına girebilir ve başarılı olması durumunda bölümünde ders almaya başlar. Muafiyet sınavından geçme notu öğrencinin kayıtlı olduğu bölüme göre değişiklik gösterebilir; bölüme bağlı olarak 70/75 muafiyet notu istenmektedir. Öğrencilerimiz, aktif ders saatleri dışında da kendini geliştirebileceği Bağımsız Öğrenme Merkezi’nde farklı ihtiyaçlara göre düzenlenmiş aktivite/materyal/destek gruplarından faydalanabilir.