ASBÜ Yabancı Diller Okulu Bölüm İngilizcesi Koordinatörlüğü (BİK), ASBÜ’de Akademik İngilizce Programı kapsamında yürütülen derslerden sorumlu birimdir. ASBÜ Akademik İngilizce Programı, üniversitemizin İngilizce Hazırlık Programını başarıyla tamamlayan, İngilizce Hazırlık programından muaf olan veya Senato tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birine ait yeterli sonuç belgesi getiren öğrenciler için sağlanan bir programdır. Bu program fakülte ve bölüm kararlarına bağlı olarak 4 akademik yıla kadar sürebilmekte; zorunlu ve seçmeli derslerden oluşmaktadır.

Akademik İngilizce Programı, öğrencilerin bölüme devam ederken ve bölümü bitirdikten sonra ihtiyacı olacak akademik becerileri kapsar. Program; yaşam boyu öğrenme ilkesini benimser ve dil öğretimini eleştirel düşünebilme, problem çözebilme, analiz edebilme, sentezleyebilme ve değerlendirebilme gibi yüksek dereceli düşünme becerileriyle birleştirir.

Zorunlu derslerin haricinde, öğrencilerin özel ihtiyaç ve ilgileri doğrultusunda ve bölüm derslerine destek sağlayacak biçimde tasarlanacak seminerler sunulabilir.

Akademik İngilizce Programında her ders için en az %70 devam zorunluluğu vardır. Toplam devamsızlık hakkı süresi birim saat olarak her akademik yılın başında öğrencilere dağıtılacak olan izlencede belirtilir. Zorunlu ve seçmeli tüm dersler için değerlendirme; teslim edilmesi beklenen araştırma projeleri, ödevler, sunumlar, sınavlar ve öğrencilerle de paylaşılacak özel kriterler üzerinden yapılır. Her ders 2 veya 4 AKTS kredisi değerindedir. Derslerin başarı notları ASBÜ Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin belirlediği puan aralığına göre harf notuyla verilir.

Akademik İngilizce Programı kapsamında yürütülen alt programlar

• Akademik Amaçlı İngilizce (AAİ)

AAİ, üniversite eğitiminin gerektirdiği beceriler olan akademik yayınları okuma ve yazma, akademik dersleri dinleme ve akademik tartışmalarda yer alma gibi becerileri içeren İngilizce türüdür.

• Özel Amaçlı İngilizce (ÖAİ)

SAİ, özel bir disiplinin veya disiplinler grubunun gerektirdiği dil becerilerini kapsayan İngilizce türüdür.

• Genel İngilizce (Gİ)

Gİ ise daha çok üniversitede eğitim dili İngilizce dışında bir dil olan bölümlerin öğrencilerine yönelik olan ve daha çok günlük hayatta kullanılan İngilizcedir.