SIKÇA SORULAN SORULAR - SAC
- Bağımsız Öğrenme Merkezi oturumlarına rezervasyon yaptırmadan katılmak mümkün müdür?
Rezervasyon yaptırmadan oturumlara katılım mümkün değildir. Oturumların daha verimli geçmesi için belirli bir katılımcı sayı limiti belirlenmiş olup, bu limitin üstünde öğrenci kabul edilmemektedir.
- Bağımsız Öğrenme Merkezinde oturumlarına katılmak için nasıl rezervasyon yaptırılır?
Rezervasyonlar etkinlik tarihinden bir gün önce online rezervasyon sistemini https://sac.asbu.edu.tr/ adresini kullanarak yapılabilir. Rezervasyonlar bir sonraki gün
için yapılmaktadır. Bu nedenle farklı günler için rezervasyon yaptırmak mümkün değildir.
- Bağımsız Öğrenme Merkezi Online Rezervasyon Sistemi nasıl kullanılır?
Online Rezervasyon Sistemini kullanmak için https://sac.asbu.edu.tr/ adresi üzerinden Kullanıcı Adı bölümüne öğrenci numarasıyla, şifre bölüme ise ASBÜ öğrenci mail şifresiyle giriş yapılmalıdır. Öğrenci ASBÜ mail şifresini https://asbusifre.asbu.edu.tr/ adresinden alabilir. Yabancı öğrencilerin şifre alabilmesi için aynı adresten isimlerini kimlikteki yazıldığı şekliyle giriş yaptıktan sonra TC No bölümüne 99 ile başlayan kimlik numaralarını girmeleri gerekmektedir. Eğer öğrenci hala problem yaşıyorsa Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına başvurabilir.
- Bir öğrenci bir günde en fazla kaç oturuma rezervasyon yapabilir?
Her öğrenci aynı gün içindeki en fazla 2 oturuma rezervasyon yaptırabilir.
- Öğrenci oturumlara rezervasyon yapıp katılmazsa ne olur? Cezası var mıdır?
Rezervasyon yapılan oturumlara katılım zorunludur. İki kez rezervasyon yaptırıp oturuma katılmayan öğrenci, Bağımsız Öğrenme Merkezinde aktivitelerinden iki hafta boyunca men edilir.
- Tüm gün kullanmak için oda rezervasyonu yapılabilir mi?
Bağımsız Öğrenme Merkezinde odalarına 2 saatlik rezervasyon yapılabilir. Eğer oda kullanım süreniz bittikten sonra boşsa rezervasyon uzatılabilir.
- Bağımsız Öğrenme Merkezi haftalık programına nereden ulaşılabilir?
Haftalık yayınlanan programa sac.asbu.edu.tr adresinden ve Yabancı Diller Yüksekokulundaki panolardan ve ASBÜ Bağımsız Öğrenme Merkezi Sosyal medya hesaplarından ulaşabilir.
- Bağımsız Öğrenme Merkezi Haftalık programından hangi bilgilere ulaşılabilir?
Haftalık programdan oturumların içeriği, yer, gün ve saati, moderatör ismi, katılımcı sayı limiti, oturumun seviyesi gibi bilgilere ulaşılabilir.
- Bir öğrenci İngilizce seviyesinin altında ya da üstünde bir oturuma katılabilir mi?
Hayır, katılamaz. SAC oturumları her seviyeye uygun içerik ve yöntem kullanılarak hazırlanmaktadır.
- Bağımsız Öğrenme Merkezinde oturum moderatörlüğü yapmak isteyen öğrencide aranan özellikler nelerdir?
Öğrenci moderatöründe 5 özellik (iletişim becerileri, hazırlıklı olma, dil yetkinliği, zamanı iyi yönetme ve öğrencilerle uyum içerisinde olma) aranmaktadır.
- Bağımsız Öğrenme Merkezinde yarı zamanlı olarak çalışmak için nereye başvurulmalıdır?
ASBÜ Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Dairesi Başkanlığına başvuru yapılmalıdır. SKS Dairesinin belirlediği kriterlere göre yarı zamanlı çalışan öğrenciler kabul edilir.
- Öğrenciler Bağımsız Öğrenme Merkezinde seviyesine uygun materyali nasıl bulabilir?
Bağımsız Öğrenme Merkezinde materyalleri İngilizce beceri ve seviyelerine göre sınıflandırılmıştır. Aranan kaynağın türü belirlendikten sonra İngilizce seviyesine uygun materyale ulaşmak için renk kodlarıyla etiketlenmiş raflara gidilmelidir. Yardım almak için Bilgi Masasına başvurabilirsiniz.
- Bağımsız Öğrenme Merkezindeki ödünç verme sistemi var mı?
Hayır. Ödünç verme sistemimiz yoktur. Materyaller SAC dışına çıkartılamaz.
- Hazırlık öğrencileri Bağımsız Öğrenme Merkezinde görevli öğrencilerden nasıl yardım alabilir?
Merkez çalışanları deneyimli ve benzer bir dil öğrenme sürecini geçirmiş ve İngilizce Hazırlık programını başarıyla tamamlamış öğrenciler olduğu için, hazırlık öğrencileri akademik soru ve sorunlarını onlara danışabilir. Ayrıca onlara öğrenme yöntemleri ve materyaller hakkında danışabilir, onların tavsiyelerini alabilir.