Değerli öğrenciler,

Seviye Tespit Sınavı ve Yeterlilik Sınavı sonuçları Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) ilan edilmiştir. Hazırlık programını tekrar eden öğrencilerin Yeterlilik notları OBS’de Yılsonu sınav sonucunda, bu akademik yıl kayıt yaptırmış öğrencilerin ise Yeterlilik sınav sonucunda ilan edilmiştir. Yeterlilik sınavının bölümlere göre detaylı sonuçları 19-23 Eylül tarihleri arasında öğrencilerin eposta adreslerine gönderilecektir.

Yeterlilik Sınavından 75 puan altında alan öğrenciler Seviye Tespit sınavından aldıkları puana göre kurlara yerleştirilecektir. Seviye tespit sınavı sonucuna göre kurlar aşağıdaki gibidir.

Level scores EPT

İngilizce Hazırlık programında dersler 26 Eylül 2022 tarihinde başlayacaktır. 19-23 Eylül tarihli oryantasyon programı derslerin başlangıç tarihi olan 26.09.2022 Pazartesi’den sonra düzenlenecektir.

Yönetmeliğimiz gereği derslerin %85’ine devam etmek zorunludur. Ders devam kaydı ilk ders gününden itibaren tutulacaktır. Ders programı ve sınıflar Moodle üzerinde 21.09.2022 Çarşamba gününden sonra duyurulacaktır.

Öğrencilerimizin eposta atarken .... @student.asbu.edu.tr adresini kullanarak iletişime geçmesi gerekmektedir. Bu eposta adresi dışında kalan kişisel eposta hesapları kullanılarak atılan epostalara cevap verilmeyecektir (diğer epostaların kime ait olduğu teyit edilememektedir).

Öğrenci eposta adresi:

ASBÜ öğrencilerine e-posta hesapları verilmiştir ve eposta adreslerini Öğrenci Bilgi Sisteminden öğrenebilirler. Öğrenci bilgi sistemine https://obs.asbu.edu.tr adresinden giriş yapabilir ve sağ üst kısımdan öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra e-posta adresinizi öğrenci bilgi sisteminde bulabilirsiniz. Eğer giriş yaptığınız cihazda kişisel gmail hesabınız da açıksa giriş yaparken problem yaşayabilirsiniz. Sadece …..@student.asbu.edu.tr uzantılı eposta adresinden giriş yaptığınızdan emin olun.

Mail şifrenizi de https://asbusifre.asbu.edu.tr adresinden alabilirsiniz. Şifre işlemlerinizde sorun yaşamanız durumunda bid@asbu.edu.tr adresine e-posta yoluyla destek alabilirsiniz.

Moodle:

Öğrencilerimiz tüm duyuruları, materyalleri ve okulla ilgili tüm iletişimi okulumuzun kullandığı online bir platform olan Moodle üzerinden yapacaktır. Bütün öğrencilerimizin Moodle sistemine girmesi gerekmektedir.

Ders programı ve saatleri, tüm materyaller, ödevler ve görevler Moodle’da paylaşılacaktır. Aynı zamanda, öğrenciler yaptıkları ödevleri Moodle’da dahil oldukları sınıfta açılan alana yükleyecektir.

Bağlantıdan Moodle hakkında bilgi edinebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=ZtbD-klTYEo

Devam edeceğiniz kurun seviyenizin üzerinde ya da altında olduğunu düşünüyorsanız kur değişikliği yapmak için ASBÜ YDY Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına kur değişikliği talep etmek üzere dilekçe verebilirsiniz. Bu talebini değerlendirirken Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı aşağıdaki değerlendirme kriterlerinden bir ya da birden fazlasını göz önüne alabilir;

Dilekçe verildiği sürede dersi veren Öğretim eleman(lar)ının görüşünün alınması

Ek bir sınav uygulanması

Daha önceki İYS (İngilizce Yeterlilik Sınavı) sonucuna bakılması (eğer girmişse)

Daha önceki notlarına bakılması (bir önceki yıldan devam eden öğrenci ise)

Daha önceki devam durumuna bakılması (bir önceki yıldan devam eden öğrenci ise)

Yukarıda bahsedilen ölçütlere bağlı olarak edinilen bilgiler ışığında ASBÜ YDY Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı öğrencinin kur değiştirip değiştirmeyeceğine ve değiştirecekse hangi kura yerleştirilmesi gerektiğine karar verir. Sonuç öğrencinin ASBÜ öğrenci e-posta adresine gönderilir.

Sorularınız için ydyo@asbu.edu.tr adresine ....@student.asbu.edu.tr uzantılı öğrenci eposta adresini kullanarak eposta atabilirsiniz.

Sağlıklı ve başarılı bir akademik yıl dileriz.

ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu