Değerli öğrenciler,

Seviye Tespit Sınavı ve Yeterlilik Sınav sonuçları Öğrenci Bilgi Sisteminde ilan edilmiştir. Yeterlilik Sınavından 75 puan altında alan öğrenciler Seviye Tespit sınavından aldıkları puana göre kurlara yerleştirilecektir.

İngilizce Hazırlık programında dersler 20 Eylül 2021 tarihinde başlayacaktır. Yönetmeliğimiz gereği derslerin %85’ine devam etmek zorunludur. Ders programı ve sınıf listeleri en geç 19.09.2021 pazar günü duyurulacaktır

Öğrencilerimizin .... @student.asbu.edu.tr adresini kullanarak iletişime geçmesi gerekmektedir. Bu eposta adresi dışında kalan kişisel eposta hesapları kullanılarak atılan epostalara cevap verilmeyecektir (diğer epostaların kime ait olduğu bilinmediği için).

Öğrenci eposta adresi:

ASBÜ öğrencilerine e-posta hesapları verilmiştir ve eposta adreslerini Öğrenci Bilgi Sisteminden öğrenebilirler. Öğrenci bilgi sistemine https://obs.asbu.edu.tr adresinden giriş yapabilir ve sağ üst kısımdan öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra e-posta adresinizi öğrenci bilgi sisteminde bulabilirsiniz.

Mail şifrenizi de https://asbusifre.asbu.edu.tr adresinden alabilirsiniz. Şifre işlemlerinizde sorun yaşamanız durumunda bid@asbu.edu.tr adresine e-posta yoluyla destek alabilirsiniz

Moodle:

Öğrencilerimiz tüm duyuruları, materyalleri ve okulla ilgili tüm iletişimi okulumuzun kullandığı online bir platform olan Moodle üzerinden yapacaktır. Bütün öğrencilerimizin Moodle sistemine girmesi gerekmektedir.

Ders programı ve saatleri, tüm ek materyaller, ödevler ve görevler Moodle’da paylaşılacaktır. Aynı zamanda, öğrenciler yaptıkları ödevleri Moodle’da dahil oldukları sınıfta açılan alana yükleyecektir.

Moodle hakkında bilgi edinmek için bağlantıdaki videoyu seyredebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=ZtbD-klTYEo

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINDA SEVİYE TESPİT SINAVINA GÖRE KUR BİLGİLERİ

Devam edeceğiniz kurun seviyenizin üzerinde ya da altında olduğunu düşünüyorsanız kur değişikliği yapmak için ASBÜ YDY Yabancı Diller Bölüm Başkanlığına kur değişikliği talep etmek üzere dilekçe verebilirsiniz. Bu talebini değerlendirirken Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı aşağıdaki değerlendirme kriterlerinden bir ya da birden fazlasını göz önüne alabilir;

Dilekçe verildiği sürede dersi veren Öğretim eleman(lar)ının görüşünün alınması

Ek bir sınav uygulanması

Daha önceki İYS (İngilizce Yeterlilik Sınavı) sonucuna bakılması (eğer girmişse)

Daha önceki notlarına bakılması (bir önceki yıldan devam eden öğrenci ise)

Daha önceki devam durumuna bakılması (bir önceki yıldan devam eden öğrenci ise)

Yukarıda bahsedilen kriterlere bağlı olarak edinilen bilgiler ışığında ASBÜ YDY Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı öğrencinin kur değiştirip değiştirmeyeceğine ve değiştirecekse hangi kura yerleştirilmesi gerektiğine karar verir. Sonuç öğrencinin ASBÜ öğrenci e-posta adresine gönderilir.

Kampüse girişlerde HES kodu gösterilmesi gerekmektedir.

Sorularınız için ydyo@asbu.edu.tr adresine ....@student.asbu.edu.tr uzantılı öğrenci eposta adresini kullanarak eposta atabilirsiniz.

Sağlıklı ve başarılı bir akademik yıl dileriz.

ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu