Hızla küreselleşen dünyamızda, teknolojinin etkisi ile iletişimin hızı ve etkisi olağanüstü bir biçimde artmıştır. Bilgiye ulaşmak daha önce hiçbir çağ ve dönemde olmadığı kadar kolaylaşmış, artık sadece birkaç tuşla her tür bilgiye ulaşmak mümkün hâle gelmiştir.  Bu bilimsel devinimi ve birikimi takip etmenin ve ilim dünyasına katkıda bulunmanın en önemli yolu, ileri düzeyde dil bilmekten geçmektedir.

İngilizce ve Arapça Hazırlık Programlarının bulunduğu Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde 10 farklı dilde servis dersleri veren akademisyenlerin yanı sıra, Türkiye’nin en iyi okullarından mezun 30'dan fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Öğretim Görevlisine ilaveten Amerikalı, Mısırlı, Suriyeli, Iraklı, İranlı Arap, İngiliz, Fars kökenli, farklı ülkelerden gelen 15 in üzerinde yabancı Öğretim Görevlisi olmak üzere 50 Öğretim Görevlisi bulunmaktadır. Güçlü akademik kadromuz ile öğrencilerimizin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini sürekli geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

180501_ASBU_YDY