*** For the English version of the documents & announcements, turn the language of the page into English from the top right part.

Değerli Öğrencilerimiz,

Aşağıda sırasıyla;

- İngilizce Seviye Tespit sınavına göre İngilizce Hazırlık programında eğitiminize devam edeceğiniz seviyenizi hesaplayacağınız tabloyu,

- 16-17 Eylül 2020 tarihli İngilizce Yeterlik Sınavına girecek öğrencilerin listesini,

- İngilizce Yeterlik Sınavının Okuma, Dinleme ve Yazma bölümleriyle ilgili yönerge ve prosedürlerini

bulabilirsiniz.

İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI (EPT) HAKKINDA:

Ekte İngilizce Hazırlık programında hangi seviyede eğitim göreceğinize ait not dönüştürme tablosunu bulabilirsiniz. 14 Eylül 2020 tarihinde girdiğiniz İngilizce Seviye Tespit sınavı sonuçları ASBU öğrenci eposta hesaplarınıza gönderilmiştir. Gönderilen notlar 80 üzerindendir. 100 üzerinden kaç aldığınızı görmek ve hangi kur seviyesinde olduğunuzu öğrenmek için Not Dönüşüm tablosuna bakınız.

ÖRNEK: Eğer aldığınız not 80 üzerinden 46 ise, 100’e dönüştürüldüğünde 57,5 olacaktır. 57,5 ise not aralığı 50 ila 58,75 olan Orta (Intermediate) seviyesine denk gelmektedir.

Şimdi, İngilizce Seviye Tespit sınavı sonucunuzu ve eğitim göreceğiniz ilgili seviyeyi hesaplamak üzere ASBU öğrenci epostanızı kontrol ediniz.

***** Sınıf listeleri ve ders programları ve derslerin hangi platform üzerinden nasıl işleneceği bilgisi 05 Ekim 2020 tarihinden önce ASBU YDY web sitemizden duyurulacaktır.

İNGILİZCE YETERLİLİK (MUAFİYET) SINAVI (EPE) HAKKINDA:

Ekte 16-17 Eylül İngilizce Yeterlilik sınavına girebilecek olan öğrencilerin listesini bulabilirsiniz. Eğer listede bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, testingunit@asbu.edu.tr adresine eposta gönderiniz.

Ekte ayrıca İYS’de Okuma, Dinleme ve Yazma bölümlerinde herhangi bir problemle karşılaşmadan sınava girebileceğiniz prosedür ve yönergeyi bulabilirsiniz.

Buradaki en önemli ve hayati nokta Öğrenci bilgi sistemdeki telefon numaralarınızın gerçekten aktif olarak kullandığınız telefon numaraları olmasıdır. Eğer değilse size oluşturulacak sınav gruplarına dahil edemeyiz ve sonuç olarak sınava giremezsiniz. O nedenle, eğer şu ana kadar, hala yapmadıysanız, acil olarak Öğrenci Bilgi sistemine girerek, telefon numaralarınızı güncellemeniz gerekmektedir. Bu düzenlemenin yapılmasının sorumluluğu tamamen öğrencinin kendisine aittir. Daha önce de belirtildiği gibi gruplara eklemek üzere size telefon aracılığıyla ulaşılamazsa, sınava giremeyeceksiniz.

Diğer bir konu 2020-21 Akademik yılı öncesindeki Akademik yıllarda kayıt yaptırarak Hazırlık programı eğitimi almış öğrencilerimizle ilgilidir. Bu öğrencilerimizin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan Yönetmeliğimize göre İngilizce Seviye Tespit sınavı sonucu fark etmeksizin İngilizce Yeterlik Sınavına girme hakkı vardır (Ayrıntılı bilgi için web sitemizdeki Yönetmeliğimize ve Sıkça Sorulan Sorulara bakılabilir).

İYS (EPE) sonuçları ABBÜ YDY Akademik Takviminde belirtildiği tarihte açıklanacaktır.

Başarılar dileriz.

ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu